© Djurkliniken i Skellefteå
Kvalificerad djursjukvård

präglad av stor omtanke och lång erfarenhet får Du hos oss. Vår inriktning är

djursjukvård och förebyggande hälsovård för alla typer av smådjur. Det är viktigt

för oss att våra patienter får den tid och uppmärksamhet de behöver och det är

viktigt att Du som djurägare känner Dig väl omhändertagen.

KLINIKEN
Djurkliniken finns mitt i centrala Skellefteå. Vi har verkat i Skellefteå i mer än 30 år. Vår ambition är och har alltid varit att vi ska vara en veterinärklinik med erfaren personal som djurägare och djur skall känna igen. Vi har också alltid haft ambitionen att hålla en hög utbildningsnivå hos personalen och ha modern utrustning. Vi har goda resurser, en välsorterad butik och kunnig och hjälpsam personal. Allt detta gör oss till ett bra val för vården av Ditt djur.

BUTIK

DJURKLINIKEN DJURKLINIKEN i SKELLEFTEÅ

I vår butik finns olika typer av medicinska foder från Royal Canin samt ett begränsat urval av foder från Hill´s.

Vi säljer även friskfoder av dessa märken. Vi har allt från valp- och kattungefoder till foder för äldre hundar och katter.

Flera i personalen har utbildning på de olika fodren och kan hjälpa Dig att avgöra vilken sorts foder, som passar just Din hund eller

katt bäst. Kom gärna till oss med Ditt djur för kostrådgivning.

Vi säljer dietfoder, som Ditt djur kan behöva vid olika typer av sjukdomstillstånd. Vid sjukdom är det oftast veterinären som efter

undersökning ordinerar foder.

I butiken finns också olika kosttillskott, medicinska schampon och utvalda djurvårdsprodukter.

POLIKLINIK På polikliniken träffar du veterinär och djursjukvårdare för undersökning av Ditt djur samt rådgivning. Arbetsuppgifterna på vår poliklinik varierar från kloklippning, besiktning av valpkullar, hälsoundersökning, avmaskning och vaccineringar till livräddande första hjälpen vid akuta skador eller sjukdomar. Här görs inledande undersökningar där vi beslutar om eventuella provtagningar eller behandlingar. Utredningar av såväl medicinska som kirurgiska sjukdomar görs också här. Du får vara med när Ditt djur undersöks och oftast även när det behandlas. Eftersom djuret inte själv kan berätta hur det mår, är Din beskrivning av djurets tillstånd av stor vikt i samband med undersökningen. Den information Du ger om ditt djur sammantaget med veterinärens kliniska undersökning kan behöva kompletteras med ytterligare undersökningar som exempelvis blodprov, röntgen, EKG, endoskopi och ultraljud. Din veterinär går igenom alternativen och fattar tillsammans med Dig beslut om vidare åtgärder. Veterinärvård är kostnadskrävande så Du bör säga ifrån om Du har en ekonomisk gräns.
RÖNTGEN Röntgen är ett värdefullt komplement vid utredningar av skilda slag. Med hjälp av röntgen kan vi påvisa förändringar i skelett och leder samt förändringar av inre organs konturer. Vi har digital röntgen. Digital framkallning av röntgenbilder innebär att en dator avläser bilder efter exponering och bilden blir synlig på en bildskärm. Jämfört med gammaldags framkallningsteknik går den digitala hanteringen snabbare och ger större möjlighet att förstora detaljer. Miljövinsten är också stor när vi inte längre behöver hantera framkallningskemikalier. Vi utför röntgen i diagnostiskt syfte samt höft- och armbågsledsröntgen för SKK.öntgen av höftleder och armbågar för bedömning av SKK. För att resultatet av röntgenundersökingen ska bli officiellt, måste hunden vid röntgentillfället vara minst 12 månaderoch ID-märkt. Vissa raser ska vara äldre - kontrollera med din uppfödare. Ta med hundens registreringsbevis vid röntgentillfället. Före röntgen vägs hunden, veterinären lyssnar på hjärtat och sedan får hunden en lugnande spruta. Det är - enligt SKK - fr.o.m september -03 obligatoriskt att ge hunden lugnande medel innan röntgen. Du får hjälpa till med att hålla Din hund under röntgen. Personalen visar dig, hur du ska hålla på rätt sätt. Informera personalen om du är gravid eller under 18 år, för då är det inte tillåtet att vara med på röntgen.
ULTRALJUD Vår ultraljudsutrustning är ett bra alternativ och/eller komplement till röntgen. Med ultraljud får man tillgång till rörliga bilder och kan därigenom få mycket bra information om det till exempel finns förändringar i urinblåsa, njurar eller lever. Ibland får djuret lugnande medel för att kunna ligga helt stilla vid undersökningen. Ibland behöver man raka bort hår där undersökningen ska ske för att få bra kontakt mot huden. Undersökningen är helt smärtfri och ofarlig för djuret. Dräktighetsundersökning är en av de vanligaste undersökningarna som görs med hjälp av ultraljud. Vid dräktighetsundersökning ges aldrig lugnande medel.
LABORATORIUM Med eget laboratorium i huset, får vi snabba provsvar på rutinmässiga blodanalyser, urinprover, parasitkontroll och artbestämning av parasiter. På "labbet" finns Beth-Lis Raghall, leg. biomedicinsk analytiker. Beth-Lis gör snabba analyser av de flesta prover, så att du kan ofta få svar samma dag som provet togs. Bakterieodlingar, vissa blodanalyser samt prover som måste skickas till speciallaboratorier för analys tar litet längre tid. Vi analyserar vaginalutstryk och progesterontest för kontroll av löpcykel på tik och kan med hjälp av analyserna fastställa bästa parningsdag för Din tik. Hormonanalys Vi kan analysera flertalet olika hormoner hos hund och katt. Detta ger oss möjlighet att kunna sätta in behandling snabbt vid sjukdomar som tex Cushing, Addison och sköldkörtelproblem.
OPERATION Vi utför de flesta typer av mjukdelskirurgi från enkla till mer komplicerade ingrepp. Vid i förväg planerade operationer lämnar Du på avtalad tid in Ditt djur till kliniken. Om djuret ska sövas ger vi i vissa fall lugnande medicin som ett första steg. Vi söver med moderna och skonsamma narkospreparat och är alltid noga med att djuret får ordentlig smärtlindring bådeföre och efter operationen. Patienten och narkosen övervakas hela tiden av en operationssköterska som har avancerad utrustning till sin hjälp. Skonsam narkos gör att patienterna återhämtar sig snabbt. Djuret kan vanligtvis gå hem sammadag efter de flesta ingrepp .
Efter operationen vaknar djuret upp i lugn miljö och ligger kvar under dagen på vår uppvakningsavdelning, så att vi kan ha uppsikt över det. På eftermiddagen hämtas djuret av sin ägare för rehabilitering i sin egen hemmiljö, där det känner sig lugnt och tryggt.